Kaneta Produkció Kft.

Minden rádiójátékot a Creative Commons CC BY-ND 2.5 HU (NEVEZD MEG! és NE VÁLTOZTASD MEG!) licensz alatt teszünk közzé, azaz  forrásmegjelölés mellett  szabadon  terjeszthetőek, de nem átdolgozhatóak. 
Nevezd meg! – A szerzőt megfelelően fel kell tüntetned és hivatkozást kell létrehoznod a licenszre (Kaneta Produkció Kft.) és jelezned, ha a művön változtatást hajtottál végre. A “nevezd meg” kérésnek bármilyen ésszerű módon eleget tehetsz, kivéve olyan módon ami azt sugallná, hogy a Kaneta Produkció Kft.  támogat téged vagy a felhasználásod körülményeit.  
Ne változtasd! – Ha átdolgozod, átalakítod vagy továbbfejleszted a rádiójátékot, akkor nem terjesztheted a módosított művet a Kaneta Produkció Kft. engedélye nélkül. Ha a jelen  felületen található audio formátum (MP3 – 320-256 kbit/sec) minősége  nem elegendő a tervezett felhasználáshoz, a professzionális audio formátumok (WAV, AIFF, DATA) díjszabás ellenében elérhetőek. Írj nekünk!
A lényeg:  a rádiójátékokat SZABADON MEGOSZTHATOD — azaz másolhatod és terjesztheted a művet bármilyen módon és bármilyen – akár üzleti – célra is a fenti szabályok betartásával.
 
Magyarországon a legtöbb rádiójátékot (rádióra alkalmazott dramatikus irodalmi produkciót) a Kaneta Produkció Szolgáltató Kft. (alapítási éve: 2007) készíti.  2012 óta gyárt dramatikus irodalmi produkciókat a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendelésére az MTVA gyártási megbízásából. Az alapító cégtulajdonos Kőrösi Zoltán József Attila díjas író volt. Kőrösi Zoltán 1990 és 2007 között dolgozott a Magyar Rádió munkatársaként, először irodalmi szerkesztő, majd főszerkesztő, később művészeti főszerkesztő volt. 17 éves rádiós munkája alatt számtalan díjnyertes rádiójáték készült a Rádiószínház műhelyében.
A Kaneta Produkció több, mint 300 produkciót készített el: gyermek, ifjúsági és felnőtt rádiójátékokat, gyermekeknek és  felnőtteknek szóló regények és novelláskötetetek  dramatizált felolvasását. Ezek a Médiaklikk.hu oldalon meghallgathatóak. Az MTVA Mecenatúra programjának támogatásával 2014 és 2018 között további 18 rádiójátékot gyártott az elnyert támogatás alapján. 
A főrendezőn, a rendezőkön és a dramaturgokon kívül 2 professzionális stúdió (Híd Média Kft. és  Mohai Audio Kft.), 3 felvételvezető hangmérnök és 2 utómunkát végző hangmérnök/zenei szerkesztő, valamint a gyártásvezető és a főmunkatárs végzi a rádiójátékok gyártását. 
 

Kőrösi Orsolya

A Kaneta Produkció Kft. tulajdonosa és főmunkatársa. Magyar-történelem és portugál szakon végzett az ELTE-BTK-n. Kulturális menedzserként, immár három évtizede különböző kulturális intézmények vezetőjeként dolgozott, dolgozik jelenleg is. 

CAA748F1-4D8E-4699-80AB-B60E18C65040_1_201_a

Kőrösi Péter

A Kaneta Produkció Kft. tulajdonosa  és ügyvezetője. IBS BUDAPEST & University of Buckingham-on szerzett  BSC in Management with Arts & Culture diplomát.  Kommunikációs tanácsadóként és online marketing-menedzserként is dolgozik.